Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за установяване дали Фронери

...
Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за установяване дали Фронери
Коментари Харесай

КЗК ще разследва има ли злоупотреби при търговията със сладоледи Nestle и Milka

Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за определяне дали " Фронери България " ЕООД злоупотребява с господстващо състояние при разпространяването на сладоледени произведения. Това излиза наяве от  на регулатора. То е формирано по сигнал от конкурентите  " Айс крийм България " ООД и " Ескимос " ЕООД. 

" Фронери България " оперира на българския пазар от 2016 година като част от интернационалната верига Froneri Group с сновен предмет на активност произвеждане и търговия със сладолед; търговия със замразени храни - торти и замразени зеленчуци, под марките Nestle Ice Cream и Mondelez.

Комисия за защита на конкуренцията ще изследва дали държанието на компанията, по отношение на дистрибуцията на сладоледени произведения, като се твърди, че чрез обвързване на пазара се реализира ограничение или елиминиране на конкуренцията.
 Комисия за защита на конкуренцията позволи на
Комисия за защита на конкуренцията позволи на " Нестле " да придобие дистрибутора на добавките Solgar в България

" Нестле " поема разпространяването на продуктите " Solgar " в Гърция, Румъния и България

По първичната информация, антиконкурентното държание е концентрирано преди всичко на територията на София.

В хода на изследването обаче постъпили два сигнала, в които се разкриват данни от една страна, че " в териториално отношение същото това държание се разгръща върху цялата страна и въпреки това, в тях се съдържат индикации, че като последица от него вероятно би могла да се наруши освен конкуренцията сред дистрибуторите, само че и тази сред производителите на сладоледени произведения, които оперират на национално равнище ".

В този подтекст Комисия за защита на конкуренцията ще извърши инспекция дали  " Фронери България "  участва в неразрешени отвесни съглашения, подписани с членове на мрежата му за дистрибуция на сладоледени произведения.
 Нестле България има нов изпълнителен шеф
Нестле България има нов изпълнителен шеф

Емануел Артур е управлявал сладоледовия бизнес на компанията в региона  
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР